Σχετικά με τη Ζωή Φράγκου

Οργανωσιακή Ψυχολόγος | Ανάπτυξη Ηγεσίας
Σύμβουλος Αλλαγής Κουλτούρας | Βραβευμένη Career Coach

Zoe Fragou

Mover & Shaker!

Ζωή Φράγκου

Κινητήριος Δύναμη!

Γειά σας! Είμαι η Ζωή.

Το όνομά μου είναι μάλλον ταιριαστό, καθώς όσοι με γνωρίζουν λένε πως είμαι το είδος ανθρώπου που σφύζει από ζωή, κινητικότητα, χαρά. Είμαι οργανωσιακή ψυχολόγος και business coach, ενώ εξειδικεύομαι στην ανάπτυξη ηγεσίας, την ευαισθητοποίηση στο χώρο εργασίας γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας, ισότητας και μειονοτήτων, ενώ το μεγαλύτερό μου πάθος είναι τα πρότζεκτ αλλαγής εταιρικής κουλτούρας δίνοντας πάντα έμφαση στις μοναδικές αξίες που αντιπροσωπεύουν την κάθε επιχείρηση. Παράλληλα, αυτοπροσδιορίζομαι ως συγγραφέας και ομιλήτρια μόνο και μόνο επειδή μου αρέσει να μοιράζομαι τη γνώση και να παρακινώ τους ανθρώπους να βάζουν τον πήχυ ψηλά και να μην συμβιβάζουν τις επιθυμίες τους.

Στην καριέρα μου με έχουν περιγράψει με διάφορες ταμπέλες… προσωπικά προτιμώ το κινητήριος δύναμη καθώς στόχος μου είναι να βοηθώ τους πελάτες μου στη διαρκή εξέλιξή τους, στο να έχουν συνέπεια μέσα στους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται και όχι απλά να θέτουν στόχους, αλλά και να τους υλοποιούν.

Έχω συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς οργανισμούς βοηθώντας τους να διαμορφώσουν εργασιακές κουλτούρες υψηλής απόδοσης και να ενισχύσουν την οργανωτική αποτελεσματικότητα παρέχοντας καινοτόμες λύσεις μέσα από μία πληθώρα παρεμβάσεων που ενδυναμώνουν την ηγεσία, τη δέσμευση των εργαζομένων και το κλίμα.

Απώτερος σκοπός των δράσεων μου είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας, ευθυγραμμίζοντας και συνδέοντας τα προγράμματα ηγεσίας, την καθοδήγηση και την εκπαίδευση του προσωπικού, τη μάθηση και την ενεργητική επικοινωνία που προσελκύει τους υπαλλήλους, με τους στόχους της εταιρείας – πάντα μετρώντας την αποτελεσματικότητα όλων των ενεργειών και υλοποιώντας στρατηγικές βελτιώσεις σύμφωνα με μετρήσεις και ερευνητικά δεδομένα. Παράλληλα, σχεδιάζω διαδραστικά δημιουργικά σεμινάρια και παιχνίδια είτε για την εκπαίδευση, είτε για την ανάπτυξη ομαδικότητας, είτε για την καλλιέργεια της ψυχικής υγείας, την ισότητα και τη διαφορετικότητα στο εργασιακό περιβάλλον. Τέλος, δημιουργώ ψυχομετρικά εργαλεία και συστήματα αξιολόγησης απόδοσης για τη χαρτογράφηση και ενίσχυση της εταιρικής κουλτούρας.

Πιο απλά, λειτουργώ ως ένας έμπιστος σύμβουλος που βοηθά τις επιχειρήσεις να φέρουν άμεσα αποτελέσματα μέσω της υποστήριξης της αλλαγής και της ευθυγράμμισης μεταξύ της επιχειρηματικής στρατηγικής και της διαχείρισης των ταλέντων.

Οι ομιλίες μου πάνω σε θέματα ηγεσίας, κουλτούρας, ψυχικής υγείας και ισότητας έχουν αγγίξει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο… αλλά είμαι σίγουρη ότι μπορώ και καλύτερα!

Παράλληλα με την επαγγελματική μου δραστηριότητα, είμαι υποψήφια διδάκτωρ στο Πάντειο πανεπιστήμιο και η έρευνά μου προσανατολίζεται στην Ψυχομετρία της Εταιρικής Κουλτούρας, ενώ δίνω συχνά διαλέξεις σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Διπλώματος στο Executive Coaching and Mentoring, πτυχίου BSc στην Ψυχολογία και άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

Η εθελοντική μου εργασία περιλαμβάνει mentoring με οργανισμούς όπως Women On Top, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 100mentors και Erasmus+.

Λατρεύω το καλό φαγητό, τα επιτραπέζια, τα βιβλία και επειδή η ζωή θα ήταν πολύ άδεια χωρίς τέχνη, τίποτα δε μου είναι πιο σημαντικό από τη μουσική, τη μόδα και το θέατρο.

Μέχρι να συναντηθούν οι δρόμοι μας, ζήσε όσο πιο πολύ και έντονα μπορείς….

Μια Ζωή την έχουμε.

Για το επίσημο βιογραφικό μου, παρακαλώ δείτε εδώ.